Homlokzati állvány

Tavasztól késő őszig az építőipar csúcson pörög, bármerre nézünk építkezések és felújítások, átalakítások folynak. Minél magasabb az épület, annál inkább szükség van homlokzati állvány felállítására, melynek azonban fontos szabályai vannak.

A homlokzati állvány, mint minden más állvány lehet fából és fémből, lehet ipari vagy fél profi szerkezet. Akármelyikre is essen a választás, a felállítástól a szétszedésig a biztonság az elsőleges szempont, amely kiterjed a munkások biztonságán túl az állványzat közelébe kerülő járókelőkre is.

A modern acél szerkezetek gyorsan és könnyen felállíthatóak, mellyel rengeteg idő takarítható meg. A stabil homlokzati állvány professzionális és hatékony munkát tesz lehetővé, köszönhetően kialakításának, kiegészítő elemeinek és megbízható szerkezetének. Azonban az állványon dolgozók és a járókelők biztonsága mellett, maga a homlokzati állvány is védelmet igényel, hiszen a legváltozatosabb időjárási körülmények között is stabilnak kell maradnia. Ezért különös gondot kell fordítani a viharok, erős szelek, esőzések és villámlások után a szerkezet teljeskörű átvizsgálására, amit szabályok rögzítenek Magyarországon.

Mivel az építőipar mindig sok baleseti veszélyt rejt magában, fontos, hogy a legjobb partnereket válassza a munkában, mint a Krause, Graf, Layher, Delta vagy Plettac állványrendszerei.